Пропустити навігацію

У головному управлінні провели «гарячу лінію» щодо роботи електронних сервісів Пенсійного фонду

DSC 0914  300x228 - У головному управлінні провели «гарячу лінію» щодо роботи електронних сервісів Пенсійного фондуПряму телефонну «гарячу лінію», присвячену особливостям користування вебпорталом та новими сервісами Фонду, проведено сьогодні в головному управлінні.

Консультував жителів області заступник начальника головного управління Фонду на Черкащині Олександр Супряга.

– Впровадження нових електронних сервісів є вимогою часу. Зараз людям важливо отримувати інформацію за максимально короткий термін, без зайвих витрат часу і коштів. Пенсійний фонд надає громадянам таку можливість, – підкреслив фахівець Фонду.

 

5 «ТАК!» щодо користування сервісами Пенсійного фонду:

 

  • ТАК! Зареєструватися на вебпорталі електронних послуг можна за логіном і паролем (але для цього необхідно відвідати сервісний центр Пенсійного фонду) або ж за допомогою кваліфікованого електронного підпису (для його отримання потрібно звернутися до АЦСК, які внесені до довірчого списку, приміром, до Державної податкової служби чи сформувати самостійно в «Приват24»).
  • ТАК! На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) для заповнення щорічної декларації можна отримати офіційну довідку про доходи пенсіонера (загальний розмір призначеної пенсії), інформацію із реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування про нараховану заробітну плату.
  • ТАК! Електронна довідка з QR-кодом є аналогом паперової з печаткою.
  • ТАК! Довідку про трудовий та страховий стаж для нарахування лікарняних ваш роботодавець може сформувати самостійно в «Кабінеті роботодавця» на вебпорталі. Працівникові не обов’язково звертатися до сервісних центрів Пенсійного фонду, щоб отримати її особисто.
  • ТАК! Новими електронними сервісами Фонду є призначення пенсії в «один дотик», «Пенсійний калькулятор», «Електронна трудова книжка». Вони дозволяють громадянам дистанційно подати документи для призначення пенсії, отримати електронні документи, зробити прогнозні розрахунки пенсії, ознайомитися із записами в електронній трудовій книжці та заповнити інформацію про періоди трудової діяльності, відсутні в Реєстрі застрахованих осіб.
background Layer 1