Пропустити навігацію

На Чигиринщині триває роз’яснювальна робота для студентів

«Офіційна зайнятість – запорука впевненості в майбутньому», – пояснюють фахівці Чигиринського відділу обслуговування громадян.

 

Студентам економіко-правового коледжу Уманського національного університету садівництва начальник сервісного центру Оксана Філоненко під час лекції розповіла про переваги легального працевлаштування, умови зарахування періодів роботи до страхового стажу, добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Фахівчиня закликала молодь бути пильними, аби вчасно виявляти помилки в Реєстрі застрахованих осіб.

 

У рамках Дня відкритих дверей у відділі обслуговування громадян для студентів цього ж навчального закладу провели екскурсію. Майбутні юристи дізналися про основні принципи пенсійної системи України, залежність пенсії від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачені внески. Юним знавцям права запропонували самостійно розрахувати пенсію за вказаними даними, проаналізувати вплив заробітної плати і тривалості стажу її розмір пенсійної виплати.

 

Особливо цікавою була інформація про можливості вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду, розвиток дистанційних форм надання послуг, нові електронні сервіси. Фахівці сервісного центру наголосили, що отримана інформація стане в нагоді не лише безпосередньо студентам – молодь зможе допомогти скористатися електронними сервісами своїм рідним. 

 

Довідково: У Чигиринському районі на вебпорталі Пенсійного фонду України зареєстровано 1733 користувача (1685 фізичних осіб і 48 юридичних осіб).

IMG 1 ZASTAVKA - На Чигиринщині триває роз’яснювальна робота для студентів

IMG 2 - На Чигиринщині триває роз’яснювальна робота для студентів

 

background Layer 1