Пропустити навігацію

Дотримання законодавства про працю – на постійному контролі фахівців Фонду в районах

1582192101  mg 6836   - Дотримання законодавства про працю – на постійному контролі фахівців Фонду в районахЗасідання міжвідомчих робочих груп із питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної  заробітної плати, відбулися в Городищенському та Чигиринському районах. Представники відділів обслуговування громадян Пенсійного фонду долучилися до заходів.

 

На засіданнях керівники приватних підприємств, у яких заробітна плата найманих працівників нижче встановленого законодавством розміру в умовах відпрацьованого повного місяця, надали пояснення щодо нарахованого фонду оплати праці та зобов’язалися надалі слідкувати за дотриманням законодавства.

 

Члени робочої групи роз’яснили норми законодавства про працю, поінформували про збільшення розміру штрафів для роботодавців за порушення законодавства. Акцентовано на важливості виплати заробітної плати не менше законодавчо встановленого мінімуму, адже від суми сплачених внесків залежить зарахування застрахованим особам періодів роботи до страхового стажу. Тож керівників закликали бути відповідальними, дбати про працівників і свою ділову репутацію.

 

За даними звітності страхувальників за грудень 2020 року Черкаська область Городищенський район Чигиринський район
Загальна кількість найманих працівників  

260389

 

5120

 

4088

Кількість осіб, яким нараховано заробітну плату, меншу мінімального розміру  

3401

 

39

 

29

 

background Layer 1