Пропустити навігацію

На Канівщині роботодавців попередили про відповідальність за порушення законодавства

Cемінар із роботодавцями, які працюють у сфері будівництва, відбувся в Канівській міськрайонній філії Черкаського обласного центру зайнятості.

 

У заході взяли участь фахівець Канівського відділу обслуговування громадян Марина Козаренко, працівники районної податкової інспекції, управління Держпраці в Черкаській області.

 

Представники служб роз’яснили основні положення законодавства про працю, зміни в оподаткуванні. Наголосили на неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без офіційного оформлення трудових відносин та підприємницької діяльності без державної реєстрації.

 

Фахівці акцентували присутнім, що встановлено нові розміри штрафних санкцій для роботодавців за порушення трудового законодавства, які визначені Законом України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» № 378-IX від 12.12.2019 (до ч. 2 ст. 265 КЗпП), що набрав чинності з 02.02.2020. Для прикладу, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудових відносин, передбачено штраф у розмірі 47 230,00 грн (10 розмірів мінімальної зарплати) за кожного працівника.

 

Учасники семінару отримали змістовні відповіді стосовно подальших перевірок суб’єктів господарювання та інформаційні матеріали з обговорюваної теми.

 

Довідково: На Канівщині, згідно зі звітами за січень 2020 року, зареєстровано 596 роботодавців і 8 035 застрахованих осіб.

IMG 20200311 100510 1 - На Канівщині роботодавців попередили про відповідальність за порушення законодавства

background Layer 1