Пропустити навігацію

Інформація про стан виконання Антикорупційної програми Пенсійного фонду України та його органів на 2019 – 2020 роки головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області протягом 2019 року та І кварталу 2020 року

заходу

Заходи щодо усунення (мінімізації) корупційного ризику Строк виконання заходу Відповідальні

за виконання

Інформація про виконання
1 2 3 4 5
Управління персоналом та організація роботи щодо запобігання та виявлення корупції
1 Проведення додаткових навчань, лекцій, семінарів, узагальнення типових порушень антикорупційного законодавства та доведення їх до кожної посадової особи з метою зменшення ризиків вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень  постійно Тимошин Д. В.,

Федоренко В. І.,

керівники структурних підрозділів, відповідальні за здійснення представницьких функцій у відповідній адміністративно-територіальній одиниці

Виконується.

Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед працівників головного управління. Протягом 2019 року та І кварталу 2020 року структурним підрозділам головного управління направлено для вивчення 10 методичних матеріалів антикорупційного спрямування. Крім того, на інформаційній сторінці головного управління вебпорталу Пенсійного фонду України розміщено 14 інформаційних матеріалів з питань запобігання корупції.

У травні 2019 року було проведено додаткове вивчення Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, які затверджені рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 29.09.2017 № 839, а також самотестування працівників на наявність (відсутність) конфлікту інтересів.

У період з 28 листопада 2019 року по 04 грудня 2019 року в головному управлінні було проведене тестування працівників для визначення рівня знань антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу. Всі державні службовці головного управління успішно склали тест.

По питанням дотримання вимог антикорупційного законодавства з державними службовцями головного управління загалом проведено 210 семінарів, нарад, навчань, лекцій тощо.

З метою неухильного дотримання антикорупційного законодавства в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів усі державні службовці головного управління, у яких в органах Пенсійного фонду України працюють близькі особи, на платформі «Prometheus» пройшли навчальні онлайн-курси «Конфлікт інтересів: треба знати!» з отриманням відповідних сертифікатів.

2 Забезпечення ознайомлення кожного працівника, що має намір припинити діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, з пам’яткою щодо дотримання вимог законів України «Про державну службу» та «Про запобігання корупції» в частині обов’язку передачі справ та майна, подання декларацій, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями; обмежень, заборон після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави протягом трьох днів з моменту отримання інформації про майбутнє звільнення Федоренко В. І.,

Тимошин Д. В., керівники структурних підрозділів, відповідальні за здійснення представницьких функцій у відповідній адміністративно-територіальній одиниці

Виконується.

З державними службовцями, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, проводиться ознайомлення з вимогами статей 26, 45 та 52 Закону України «Про запобігання корупції».

Ознайомлення проводиться шляхом усного роз’яснення вимог Закону України «Про запобігання корупції» та заповнення працівниками відповідних бланків з відміткою в Журналі ознайомлення з вимогами антикорупційного законодавства. Заповнені оригінали бланків ознайомлення з підписами осіб зберігаються в секторі з питань запобігання та виявлення корупції головного управління.

Розроблено та запроваджено ознайомлення з пам’яткою щодо дотримання вимог статті 89 Закону України «Про державну службу» в частині обов’язку передачі справ та майна всіх працівників, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави.

Факт передачі справ і майна всіх працівників головного управління, які припинили у звітному періоді діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, засвідчено відповідним актом.

3 Перегляд існуючих процедур взаємодії між уповноваженими підрозділами (особами) з питань запобігання та виявлення корупції і службами управління персоналом органів Фонду при здійсненні контролю за своєчасністю подання суб’єктами декларування декларацій та при проведенні спеціальних перевірок 30.06.2019 Федоренко В. І.,

Горенич Р. І.

Виконано.

Наказом головного управління від 06.06.2019 № 153 «Про здійснення заходів із запобігання порушенням вимог фінансового контролю» переглянуто процедуру взаємодії між сектором з питань запобігання та виявлення корупції та службою управління персоналом головного управління щодо контролю за своєчасністю подання декларацій та при проведенні спеціальних перевірок.

 

Управління фінансовими та матеріальними ресурсами, здійснення внутрішнього аудиту
4 Впровадження у роботу форми моніторингу щодо повноти відшкодування виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених порушень 31.12.2019 Хайоніна О. А.

 

Виконано.

На підставі інформації, наданої структурними підрозділами головного управління, у терміни визначені наказами головного управління за результатами проведених аудиторських досліджень, здійснено моніторинг повноти відшкодування виявлених у ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених порушень. У результаті вжитих заходів кошти, виявлені у ході аудитів та інших контрольних заходів, відшкодовано у повному обсязі на загальну суму 29,01 тис. грн.

З грудня 2019 року впроваджено у роботу нові форми моніторингу щодо повноти відшкодування виявлених в ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених порушень, у зв’язку з набранням чинності з 17.09.2019 змін до форми звітності № 1-ДВА «Звіт (зведений звіт) про результати діяльності підрозділу внутрішнього аудиту», затвердженої наказом Міністерства фінансів України 27.03.2014 № 347.

5 Зміна пріоритетів при проведенні внутрішніх аудитів, перехід від орієнтації на виявлення фінансових порушень до здійснення оцінки ефективності, результативності та якості виконання завдань, функцій, надання адміністративних послуг, здійснення контрольно-наглядових функцій, ступеня виконання і досягнення цілей тощо (у 2020 році частка таких аудитів повинна становити не менше 50 % в загальній кількості запланованих внутрішніх аудитів) 31.12.2020 Хайоніна О. А.

 

Виконується.

Відповідно до Стратегічного плану діяльності з внутрішнього аудиту на 2019-2021 роки головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області у 2019 році заплановано та проведено два аудити щодо оцінки ефективності виконання завдань та функцій, визначених актами законодавства (що становить 33,0 % у загальній кількості запланованих та проведених аудитів), у 2020 році заплановано таких аудитів 4 (57,0 %), з яких один проведено у І кварталі 2020 року.

 

6 Використання під час визначення характеристик предметів закупівлі примірних специфікацій у сфері публічних закупівель постійно Супряга О. П.,

Захарчук В. С.,

Диптан Ю. В.

 

Виконується.

Під час визначення характеристик предметів закупівлі забезпечується використання примірних специфікацій у сфері публічних закупівель. Відповідно до законодавчих та нормативних актів систематично аналізується додержання встановленого порядку визначення предмету закупівлі, достатність визначення вимог до нього (технічних та якісних характеристик), умов поставки (надання послуг, виконання робіт) та відповідність умов укладених договорів змісту тендерних пропозицій.

7 Застосування електронної системи публічних закупівель під час здійснення закупівель для товарів, робіт, послуг, вартість яких визначена замовником у відповідному розпорядчому акті та є меншою за вартість, встановлену абзацами другим та третім частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), крім випадків, передбачених частиною другою статті 35 Закону постійно Супряга О. П.,

Диптан Ю. В.

 

Виконується.

Протягом 2019 року та І кварталу 2020 року головним управлінням через електронну систему «Prozorro» проведено 102 процедури закупівель на загальну суму 108 783,52 тис. грн, із них: 18 переговорних процедур, 13 відкритих торгів, 58 допорогових закупівель та 13 звітів про укладені договори.

Найбільша закупівля проведена по виплаті, доставці пенсій та допомоги на поховання з Черкаською дирекцією АТ «Укрпошта» на суму 80 000, 00 тис. грн (переговорна процедура).

Економія коштів за результатами здійснених закупівель склала 2 390,59 тис. грн.

background Layer 1