Пропустити навігацію

Пенсійники Черкащини: «Ми працюємо в умовах карантину. Ви – залишайтеся вдома!»

Турбуватися про пенсіонерів – це щоденне завдання фахівців головного управління Фонду в області. Воно має бути виконане незалежно від обставин, часу, пір року чи навіть загальнонаціонального карантину. Тому зараз, коли вся країна залишається вдома, фахівці головного управління Фонду в Черкаській області на робочих місцях дбають про те, аби жителі Черкащини не турбувалися про вирішення своїх пенсійних питань.

 

  • Виплату пенсії та грошової допомоги за березень профінансовано в повному обсязі. На пенсійні виплати в Черкаській області спрямовано 1 157,7 млн грн. Фінансування пенсії за квітень цього року попри запроваджений в країні карантин розпочалося вчасно – 2 квітня. Виплата пенсії здійснюється згідно з затвердженим графіком.

 

  • Перерахунок пенсії з 1 квітня тим особам, що після призначення (перерахунку) пенсії продовжували працювати та на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули права на проведення перерахунку, проведено понад 41 тис. пенсіонерів області, із них 2,7 тис. – по стажу та заробітній платі після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.  Пенсіонерам області, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням усіх надбавок і підвищень не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2019 рік (9 205,19 грн),  із 01 квітня поточного року  встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 гривень. На Черкащині пенсії перераховано в автоматизованому режимі 53 793 особам, яким виповнилося 80 років.

 

  • Протягом карантину за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України подали документи для призначення та перерахунку пенсії 150 осіб, із них для призначення пенсії в «одне відвідування» – 93 особи. Фахівці Фонду надали консультації за телефонами «гарячих» ліній 2 980 особам, а письмові роз’яснення на вебпортал – 61 особі.

 

Усі працівники Фонду на Черкащині використовують засоби індивідуального захисту (маски, рукавички, антисептики) та як свідомі громадяни дотримуються рекомендацій МОЗу. Фахівці виконують свої посадові обов’язки і в офісах, і дистанційно. Для тих, хто живе далеко від роботи, організовано підвезення на роботу та додому спеціальним транспортом. Спільна мета – соціальний захист пенсіонерів – є водночас тією вагомою причиною, чому пенсійники під час карантину йдуть на роботу.

 

Фахівці дбають про вас. А ви – дбайте про себе і залишайтеся вдома.

1  - Пенсійники Черкащини: «Ми працюємо в умовах карантину. Ви – залишайтеся вдома!»

2 1 - Пенсійники Черкащини: «Ми працюємо в умовах карантину. Ви – залишайтеся вдома!»

3  - Пенсійники Черкащини: «Ми працюємо в умовах карантину. Ви – залишайтеся вдома!»

background Layer 1