Пропустити навігацію

Сплата страхових внесків – гарантований страховий стаж

Однією з умов зарахування періодів роботи до страхового стажу для обчислення розміру пенсії за віком та інших соціальних виплат, згідно з  чинним законодавством, є сплата страхових внесків та єдиного соціального внеску. Відповідальність за це покладено на роботодавців, тому сьогодні вони повинні подбати про соціальний захист своїх найманих працівників.

 

Фахівці головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області роз’яснюють роботодавцям та фізичним особам-підприємцям наслідки несвоєчасної сплати єдиного внеску та обґрунтовують необхідність сплати обов’язкових платежів до Пенсійного фонду в повному обсязі. Не всі роботодавці розуміють, що порушення ними обов’язку зі сплати внесків за своїх працівників позбавляє останніх соціального захисту. Крім того, не додані до солідарної системи кошти могли б бути спрямовані на збільшення виплат нинішнім пенсіонерам.

 

На 01.04.2020 до Пенсійного фонду України 424 суб’єкти господарювання заборгували 154,2 млн грн. Із них 309 мають заборгованість зі сплати страхових внесків на суму 19,0 млн грн. Найбільшими боржниками є Державне підприємство «Приладобудівний завод «Райдуга» (1,8 млн грн), ЗАТ «Рось» (1,4 млн грн), Державне підприємство «Кам’янський цукровий завод» (795,7 тис. грн), Державне підприємство «Іваньківський цукровий завод» (641,7 тис. грн).

 

За даними Головного управління Державної податкової служби України в Черкаській області, заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску мають 12 032 боржники на суму 225,6 млн грн, у тому числі: 1 255 юридичних осіб –  84,9 млн грн та 10 777 фізичних осіб-підприємців – 140,7 млн грн. Найбільше боргують АТ «Черкаський приладобудівний завод» (8,9 млн грн), Комунальне підприємство «Уманьводоканал» (7,5 млн грн), Державне підприємство «Златодар» (6,4 млн грн), Державне підприємство «Іваньківський цукровий завод» (5,8 млн грн).

 

Наймані працівники, які працюють або працювали на підприємствах-боржниках, не матимуть можливості зарахувати до страхового стажу періоди роботи на цих підприємствах, щонайменше від одного місяця до семи років. Втрата семи років страхового стажу через безвідповідальність роботодавця є суттєвою, зважаючи на те, що цьогоріч для здобуття права на пенсію необхідно мати 27 років страхового стажу. 

 

Залишатися осторонь не повинні передусім застраховані особи, оскільки саме їхні права порушуються. Відповідно до ст. 16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», найманим працівникам надано можливість отримувати від страхувальника підтвердження сплати внесків і вимагати їх сплати, у тому числі в судовому порядку. Тож кожна застрахована особа повинна цікавитися тим, як роботодавець «розраховується» з Пенсійним фондом, і за умови неналежного виконання працедавцем своїх обов’язків – вимагати від нього сплати страхових внесків у повному обсязі.

 

Звертаємо увагу, що актуальну інформацію про страховий стаж та розмір сплачених страхових внесків можна отримати на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://www.portal.pfu.gov.ua/).

 

background Layer 1