Пропустити навігацію

Електронні сервіси Пенсійного фонду України – сервіси майбутнього

Сьогодні на Черкащині відбулася пресконференція для представників регіональних засобів масової інформації. «Безпека отримання послуг для пенсіонерів – один із ключових напрямів, на яких сфокусована увага працівників Пенсійного фонду. Під час пандемії використання онлайн-сервісів сприяло ефективній, якісній та швидкій роботі зі страхувальниками, застрахованими особами та пенсіонерами», ˗ наголосила начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Світлана Зінник.

 

Електронний формат надання послуг – це можливість заощадити час та вирішити чимало питань дистанційно. На Черкащині понад 60 тисяч осіб є користувачами вебпорталом Пенсійного фонду України. Із початку року кількість зросла майже на 10% (зареєструвалася 5 721 особа).

 

Анна Вовкогон, перший заступник начальника Головного управління Фонду в області, поінформувала медійників про онлайн-сервіс «Пенсійний калькулятор», який дозволяє самостійно розрахувати розмір майбутньої пенсії та орієнтований на громадян, які ще не є пенсіонерами.

Повідомила, що 40 % усіх наданих консультацій в області стосуються саме цього сервісу. Під час усного консультування громадян фахівці Фонду рекомендують скористатися сервісом «Пенсійний калькулятор» для самостійного прогнозного розрахунку пенсії за даними, що містяться в Реєстрі застрахованих осіб.

 

Про переваги «Електронної трудової книжки» повідомила заступник начальника управління – начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 1 управління інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Хижняк.

«Ведення трудової діяльності працівника в електронній формі усуне можливі негативні наслідки втрати паперової трудової книжки, її фізичного пошкодження, ризики фальсифікації, внесення недостовірних відомостей і є передумовою для запровадження автоматичного призначення пенсій та соціальних виплат», ˗ наголосила спікер заходу.

На сьогодні до Головного управління надійшло 3 875 звернень на оцифрування трудових книжок (опрацьовано 99,0 %).

 

Начальник управління обслуговування громадян Головного управління Фонду в регіоні Тетяна Хилик розповіла журналістам про сервіс «Автоматичне призначення пенсії».

Зазначила, що для призначення пенсії в автоматичному режимі звернулося 209 жителів області. Із початку запровадження сервісу призначено 139 пенсій. Найбільше ˗ у місті Черкасах, Золотоніському, Кам’янському, Городищенському та Монастирищенському районах.

 

Представникам регіональних ЗМІ презентували також мобільний застосунок «Пенсійний фонд», який надає доступ громадянам до електронних сервісів Пенсійного фонду України з мобільних пристроїв (телефон, планшет).

 

Відеоролики соціальної реклами, які транслювалися під час заходу, загострювали увагу присутніх на перевагах використання нових електронних сервісів Пенсійного фонду України.

1 1 - Електронні сервіси Пенсійного фонду України – сервіси майбутнього

2 2 - Електронні сервіси Пенсійного фонду України – сервіси майбутнього

3 2 - Електронні сервіси Пенсійного фонду України – сервіси майбутнього

4 - Електронні сервіси Пенсійного фонду України – сервіси майбутнього

background Layer 1