Пропустити навігацію

У Черкасах відбулося засідання круглого столудо Всесвітнього дня дій за гідну працю

Сьогодні за ініціативи Федерації профспілок Черкаської області відбулося засідання круглого столу за участі представників влади області та міста, соціальних партнерів, профспілкового активу області. У заході взяла участь начальник Головного управління Пенсійного фонду в Черкаській області Світлана Зінник.

Учасники круглого столу обговорили ситуацію щодо стану соціально-трудових відносин в регіоні, що склалася внаслідок запровадження карантинних обмежень: зниження темпів росту заробітної плати, збільшення чисельності осіб, які мають статус безробітного, та заборгованої заробітної плати. Погіршилась ситуація із створенням безпечних умов праці, придбанням індивідуальних засобів безпеки, спецодягом, не зупинено ріст захворюваності на COVID-19, в тому числі медперсоналу.

 

Світлана Зінник поінформувала про деякі показники із звітності страхувальників за липень  2020 року, які характеризують стан справ з оплатою праці на Черкащині:

– фонд оплати праці в області становить 15,7 млрд грн, темп росту  – лише 103,6 % (при доведених 114,1%);

–  чисельність застрахованих осіб  –  239 980 осіб, що на 2 097 осіб менше ніж у січні поточного року та на 21 174 особи менше ніж у липні 2019 року;

–  на умовах неповного робочого часу оформлені 26 837 застрахованих осіб у 5655 роботодавців (з них 8 028 осіб у 738 бюджетних установах);

– 5 811 застрахованих осіб виконували роботи у 923 роботодавців за договорами цивільно-правового характеру (найбільше у сільгосптоваровиробників);

– 1 881 керівникам підприємств (установ та організацій) нараховано заробітну плату на рівні та менше мінімального розміру.

 

– Скорочення чисельності працюючих та недосягнення запланованих темпів росту фонду оплати праці негативно впливає на наповнення бюджету Пенсійного фонду України та стабільне фінансування пенсійних виплат,- зауважила Світлана Зінник.

 

У результаті зустрічі учасники домовилися об’єднати зусилля Державної податкової служби, Держпраці в області, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, роботодавців та власників підприємств, керівників профспілкових організацій області задля забезпечення гідного життя черкащан відповідно до спільних заходів.

1 2 - У Черкасах відбулося засідання круглого столудо Всесвітнього дня дій за гідну працю

2 2 - У Черкасах відбулося засідання круглого столудо Всесвітнього дня дій за гідну працю

background Layer 1