Пропустити навігацію

У Смілі фахівці Фонду з’ясували, як роботодавці дотримуються законодавства

Інформаційно-роз’яснювальну роботу зі страхувальниками та застрахованими особами щодо належного оформлення трудових відносин та підвищення рівня оплати праці провела міжвідомча робоча група за участі головного спеціаліста відділу забезпечення наповнення бюджету Фонду в Черкаській області Тетяни Лихолай.

Обстежено 11 суб’єктів господарювання, серед них – магазини меблів, продуктових товарів, продажу автозапчастин, ремонту телефонів та ін.

Представники робочої групи інформували, що нелегальна зайнятість призводить до соціальної незахищеності працівників та високих штрафів для роботодавців за використання нелегальної праці.

Отримання заробітної плати «в конверті» позбавляє соціальних гарантій, таких як: оплачуваних відпусток та лікарняних, дотримання роботодавцем встановлених законодавством норм робочого часу, отримання допомоги у зв’язку з безробіттям, соціального страхування від нещасних випадків на виробництві.

Тетяна Лихолай акцентувала, що офіційне працевлаштування набагато вигідніше, ніж сплата штрафів за виявлених працівників, які працюють без належного оформлення трудових відносин.

Інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців і найманих правцівників буде проводитися систематично.

Довідково. У Смілі на 01.01.2021 року офіційно працевлаштовано 10 432 особи. Заробітну плату менше законодавчо встановленого мінімального розміру отримують 172 особи.

legalizatsiya1 - У Смілі фахівці Фонду з’ясували, як роботодавці дотримуються законодавства

legalizatsiya2 - У Смілі фахівці Фонду з’ясували, як роботодавці дотримуються законодавства

 

 

background Layer 1