Пропустити навігацію

Результати роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області з питань запобігання та виявлення корупції в 2020 році

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області вживаються заходи з попередження корупційних правопорушень, мінімізації причин та умов, які сприяють їх виникненню.

 

Усі заходи, передбачені Антикорупційною програмою Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки, у межах компетенції реалізовано Головним управлінням у встановлений строк.

 

Організована та проводиться роз’яснювальна робота щодо заповнення суб’єктами декларування Головного управління електронних декларацій (під час деклараційної кампанії-2020; при призначенні / звільненні до / з Головного управління тощо), надається відповідна консультативна допомога.

 

Протягом 2020 року працівниками сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління перевірено факт подання до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування 977 електронних декларацій. Фактів порушень (неподання або несвоєчасного подання декларацій) не встановлено.

 

Із усіма працівниками, яких призначено до Головного управління, проведено опитування щодо виявлення фактів спільної роботи близьких осіб. Новопризначених державних службовців, та тих, що приступили до виконання службових обов’язків після виходу з довготривалих відпусток, ознайомлено з вимогами статей 1, 22, 23, 24, 25, 27, 28, 38 – 45, 52, 61 Закону України «Про запобігання корупції», а також статтями 1724 – 1729 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Державних службовців, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, ознайомлено з вимогами статей 26, 45 та 52 Закону України «Про запобігання корупції», ст. 89 Закону України «Про державну службу», а також статтями 1724 – 1729 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Порушень вимог статті 27 Закону України «Про запобігання корупції» стосовно обмеження спільної роботи близьких осіб у 2020 році не виявлено.

 

У 2020 році фактів виникнення конфлікту інтересів не встановлено.

 

Постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна та навчальна робота щодо застосування положень Закону України «Про запобігання корупції». Протягом 2020 року з державними службовцями Головного управління проведено 33 семінари, наради, тренінги, лекції тощо. Крім того, працівниками сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління надано 250 індивідуальних консультацій з антикорупційного законодавства. На інформаційній сторінці Головного управління вебпорталу ПФУ оприлюднено 11 інформаційних матеріалів з питань запобігання корупції.

 

Відповідно до абзацу дванадцятого розділу ІІІ «Навчання та заходи з поширення інформації щодо програм антикорупційного спрямування» Антикорупційної програми Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки 02.12.2020 в Головному управлінні проведено тестування державних службовців з метою визначення рівня знань антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу. Усі державні службовці Головного управління успішно склали тест (100 %).

 

Протягом 2020 року 1 504 державні службовці Головного управління пройшли навчання з питань формування негативного ставлення до корупції, із них:

654 особи за спеціальними професійними (сертифікатними) програмами для працівників Головного управління на базі Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій (питання антикорупційного законодавства включено до розкладу занять та вихідного комплексного тестування);

284 особи пройшли професійні тренінги в Головному управлінні;

566 осіб успішно закінчили навчальні онлайн-курси на платформі «Prometheus» («Боротьба з корупцією» – 145, «Антикорупційні програми органів влади» – 10, «Декларуй доброчесно!» – 18, «Декларуй доброчесно! 2020» – 49, «Конфлікт інтересів: треба знати!» – 174, «Конфлікт інтересів: треба знати! Від теорії до практики» – 170).

background Layer 1