Пропустити навігацію

Новації пенсійної сфери – в ефірі «Українського радіо»

Про підвищення пенсії в 2021 році та запровадження електронних трудових книжок поінформували вчора в ефірі «Українського радіо» представники Головного управління Фонду в Черкаській області Тетяна Коваль та Людмила Хижняк.

 

Заступник начальника управління пенсійного забезпечення Тетяна Коваль розповіла про цьогорічне підвищення пенсії у п’ять етапів: із 1 січня, 1 березня, у квітні, у липні та в грудні. Детальніше повідомила, яким саме категоріям пенсіонерів підвищена пенсія на початку року, та відповіла на запитання радіослухачів щодо доплати до пенсії громадянам, які досягли 80 років.

 

Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Хижняк поінформувала про прийняття Верховною Радою України 5 лютого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Зазначила, що законом запроваджено:

– механізми накопичення, зберігання та використання інформації про трудовий стаж працівників в електронній формі;

– електронний документообіг при накопиченні, зберіганні та використанні інформації про трудовий стаж;

– автоматичне, без звернення особи, призначення пенсії після досягнення пенсійного віку, без необхідності додатково звертатися та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду України.

 

Також фахівець зауважила, що перехід від паперових трудових книжок до електронних відбуватиметься протягом п’яти років, тож і працівники, і роботодавці матимуть вдосталь часу, аби звикнути до нових правил.

IMG 772dc11796b7cab31a2f4d794470476d V     - Новації пенсійної сфери – в ефірі «Українського радіо»

 

background Layer 1