Пропустити навігацію

Пенсійники налагоджують співпрацю з Чигиринською об’єднаною територіальною громадою

DSC 1336   300x222 - Пенсійники налагоджують співпрацю з Чигиринською об’єднаною територіальною громадоюСтворення комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати та підвищення рівня оплати праці обговорили в Чигиринській об’єднаній територіальній громаді.

 

У зв’язку з адміністративно-територіальною реформою на Чигиринщині припинили роботу дві комісії: районна тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та міжвідомча робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

 

Начальник відділу обслуговування громадян № 11 Оксана Філоненко зазначила, що завдяки роботі комісій у 2020 році легалізовано 136 робочих місць. Водночас у грудні 2020 року порівнюючи з відповідним періодом 2019 року, на Чигиринщині кількість застрахованих осіб зменшилася на 235 і становить 3853 особи, із яких 740 особам (19,2%) нараховано заробітну плату менше та на рівні мінімальної. Фахівець Фонду запропонувала створити аналогічні комісії в Чигиринській об’єднаній територіальній громаді та забезпечити інспектування страхувальників щодо дотримання законодавства у сфері оплати праці.

 

Представник Фонду запропонувала депутатам долучитися до захисту прав своїх виборців та співпрацювати з Пенсійним фондом.

background Layer 1