Пропустити навігацію

Результати роботи управління внутрішнього аудиту за 2020 рік

audyt 300x161 - Результати роботи управління внутрішнього аудиту за 2020 рікУ 2020 році фахівці управління внутрішнього аудиту провели п’ять внутрішніх аудитів, запланованих відповідно до Зведеного операційного плану діяльності із внутрішнього аудиту.

 

Аудитори перевіряли такі напрями діяльності Головного управління:

– наповнення Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

– правильність та своєчасність призначення, перерахунків пенсії, її призначення (поновлення) та виплата внутрішньо переміщеним особам;

– прийом та обслуговування громадян;

– складання та виконання кошторису видатків на утримання органів Фонду;

– надходження власних коштів до бюджету Пенсійного фонду України, реалізацію заходів для детінізації відносин у сфері зайнятості населення, скорочення обсягів заборгованості з платежів, повноту та своєчасність надсилання підприємствам до відшкодування розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах;

– функціювання інформаційно-телекомунікаційної системи Пенсійного фонду України;

– публічні закупівлі.

 

У 70 структурних підрозділах Головного управління зібрано аудиторські докази. У зв’язку з карантинними обмеженнями фахівці робили це за даними підсистеми ІКІС ПФУ, статистичної, адміністративної звітності, аналітичних матеріалів тощо.

 

За результатами аудиторських досліджень надано 28 рекомендацій, спрямованих на вдосконалення роботи за окремими напрямами діяльності та підвищення рівня внутрішнього контролю в структурних підрозділах Головного управління.

 

Окрім внутрішніх аудитів, аудитори провели дві тематичні перевірки щодо призначення та виплати пенсії.

 

Також фахівці управління внутрішнього аудиту з’ясували, як були впроваджені їхні рекомендації та виконані шість наказів Головного управління. За результатами моніторингу накази Головного управління знято з контролю.

 

 

background Layer 1