Пропустити навігацію

Уряд схвалив рішення щодо проведення індексації пенсії

image 300x169 - Уряд схвалив рішення щодо проведення індексації пенсії22 лютого на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено постанову № 127 «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році», яка передбачає проведення індексації пенсії з 1 березня 2021 року.

 

Пенсія індексується із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11.

 

Мінімальний розмір підвищення – 100 гривень.

 

Перерахунку підлягає пенсія, обчислена:

– відповідно до Закону України «Про загальнообов’якове державне пенсійне страхування»;

– відповідно до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з урахуванням заробітку;

– військовослужбовцям строкової служби відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» із урахуванням заробітку (грошового забезпечення).

Крім того, в одержувачів пенсії, призначеної згідно з Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які мають повний страховий стаж (35 років – чоловіки та 30 років – жінки), розмір пенсійної виплати не може бути нижчим від 2 200 гривень.

 

Перерахунок проводиться автоматично та не потребує особистого звернення пенсіонера.

 

Перераховану пенсію буде виплачено у березні 2021 року у визначену кожному пенсіонеру дату виплати.

background Layer 1