Пропустити навігацію

Пенсійна та податкова служби узгодили спільні заходи у 2021 році

Заходи Головних управлінь Фонду та Державної податкової служби в регіоні задля скорочення заборгованості зі сплати єдиного внеску, легалізації занятості та наповнення бюджету Фонду обговорили сьогодні під час спільної наради.

 

Начальник Головного управління Фонду на Черкащині Світлана Зінник зазначила, що надходження єдиного внеску в регіоні вкрай важливе для стабільного фінансування виплати пенсії понад 400 тисячам пенсіонерів області. У власних доходах бюджету Пенсійного фонду частка єдиного внеску, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, становить 97%. Усього власних доходів від платників області за 2020 рік надійшло 5,7 млрд грн, або 91,3 % планового показника (6,3 млрд грн).

 

Зокрема, надходження частки єдиного внеску, розподіленої на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за 2020 рік, склали 4,9 млрд грн, або 89,2 % до планового показника (5,4 млрд грн). Видатки на виплату пенсій за 2020 рік становлять 15,0 млрд. грн.  таким чином, відсоток забезпечення власними коштами становить 38%.

 

Світлана Зінник зазначила, що у 2021 році залишається актуальним пошук додаткових резервів для наповнення бюджету Фонду та, відповідно, своєчасної виплати пенсії (видатки на виплату пенсії на Черкащині в минулому році становили 15 млрд грн).

 

Крім того, велике занепокоєння викликає зростання заборгованості з єдиного соціального внеску. За отриманими від Головного управління Державної податкової служби в області даними, заборгованість із єдиного внеску на перше січня 2021 року становила 237,1 млн грн, що на 20,6 млн грн більше порівняно з початком 2020 року. Протягом місяця вона зросла на 16,7 млн грн і становить 253,8 млн грн.

 

Учасники наради домовилися про подальшу співпрацю в складі робочих груп нового формату для контролю за дотриманням платіжної дисципліни в регіоні та скороченням заборгованості з єдиного соціального внеску. Обговоривши проблемні питання, узгодили план заходів на 2021 рік щодо покращення показників спільної роботи.

DSC 0006  - Пенсійна та податкова служби узгодили спільні заходи у 2021 році

background Layer 1