Пропустити навігацію

Пенсійні новації розповіла фахівчиня Фонду працівникам Тальнівщини

Основні аспекти пенсійного забезпечення окреслила начальник відділу обслуговування громадян № 13 Наталія Толдонова під час навчального семінару для адміністраторів виконавчого комітету Тальнівської міської ради.

 

Очільниця сервісного центру розповіла про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів, механізм призначення пенсії та її складники. Окремо зупинилася на тих видах перерахунку, які заплановані Урядом у 2021 році.

 

Представник Фонду пояснила залежність розміру пенсії від здобутого страхового стажу та заробітної плати. Наголосила, що від страхового стажу залежить також розмір виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю та втратою роботи.

 

Присутні отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання щодо виплати пенсії працюючим пенсіонерам, доплати дітям війни, зарахування періодів роботи до страхового стажу.

 

Окрім цього, Наталія Толдонова поінформувала слухачів про переваги користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

– Отримання довідки про трудовий та страховий стаж, заробітну плату та призначений розмір пенсії, підключення послуги смс-інформування, запис на прийом, подання заяви для автоматичного призначення пенсії за віком, розрахунок прогнозного розміру майбутньої пенсії, подання скан-копії електронної трудової книжки – ці та інші послуги доступні онлайн для користувачів, які входять на портал за допомогою кваліфікованого електронного підпису, – зазначила фахівчиня. – Тому рекомендуємо зберегти своє здоров’я і вирішувати більшість питань дистанційно.

 

Довідково. На Черкащині зареєстровано 65 554 користувача вебпорталом Пенсійного фонду України. Із них 64 807 громадян та 747 юридичних осіб.

1614344148906 - Пенсійні новації розповіла фахівчиня Фонду працівникам Тальнівщини

background Layer 1