Пропустити навігацію

Наповнення бюджету – у фокусі уваги пенсійників Черкащини

20210329 132343 - Наповнення бюджету – у фокусі уваги пенсійників ЧеркащиниАналіз середньої заробітної плати в розрізі галузей, причини та шляхи підвищення розміру заробітної плати для найманих працівників обговорили під час засідання комісій з питань протидії корупції, легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення та з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та обов’язкових платежів і зборів.

Заходи відбулися на Христинівщині, до них долучилася начальник відділу обслуговування громадян №14 Людмила Долобан.

На засіданнях комісій заслухано пояснення представників ФГ «Козак», ПП «Гарант Дорс», фізичної особи-підприємця Кулика Василя Яковича щодо виплати застрахованим особам заробітної плати менше мінімального розміру, погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску та інших податків та зборів.

Члени комісії наголосили роботодавцям, що інформаційно-роз’яснювальні заходи проводяться для запобігання виникнення порушень та покращення обізнаності про відповідальність за них. Натомість наймані працівники повинні знати, що розмір майбутньої пенсії залежить безпосередньо від накопиченого за період трудової діяльності страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати.

Довідково. У Черкаській області зареєстровано 17819 роботодавців і 249894 найманих працівників. Згідно зі звітами страхувальників за грудень 2020 року, заробітну плату менше мінімального розміру отримують 5913 осіб.

background Layer 1