Пропустити навігацію

Про погашення заборгованості в регіоні – на спільній нараді з податковою та виконавчою службами

Про виконання завдань із наповнення бюджету Пенсійного фонду України та динаміку заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску йшлося сьогодні під час спільної наради фахівців Пенсійного фонду, Державної податкової служби та Управління забезпечення примусового виконання рішень у Черкаській області.

Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду Віталій Таран зазначив, що планові показники з надходження частки єдиного соціального внеску за п’ять місяців 2021 року виконано на 102,4 %, надійшло 2 186,1 млн грн. Наш регіон посідає 18-те місце серед інших регіонів.

За інформацією Головного управління Державної податкової служби, заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску на 01.06.2021 мають 11 284 платників на суму 239,1 млн грн. До початку року борг зріс на 2050,5 тис. грн, темп росту 100,9%.

Присутні обговорили найбільш ефективні заходи щодо погашення заборгованості. Серед них – обмін оперативною інформацією між усіма відомствами для стягнення заборгованості.

 

За результатами наради вирішили:

– визначити платників, які мають значні суми заборгованості, та домогтися тимчасового обмеження їх у праві виїзду за кордон;

– вживати превентивних інфомаційно-роз’яснювальних заходів до платників єдиного внеску за результатами аналізу оперативної інформації про нарахування і сплату єдиного соціального внеску для запобігання виникнення заборгованості.

DSC 0013  - Про погашення заборгованості в регіоні – на спільній нараді з податковою та виконавчою службами

background Layer 1