Пропустити навігацію

Практичні аспекти роботи з електронними листками непрацездатності обговорили на Черкащині

Про формування електронних лікарняних та їх відображення в особистому кабінеті страхувальника вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України йшлося сьогодні під час селекторної наради з відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Черкаській області.

Олена Попович, заступник начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Фонду в області, повідомила учасникам наради, що отримати інформацію про електронні листки непрацездатності роботодавець зможе в Електронному кабінеті страхувальника вебпорталу Пенсійного фонду України. Роботодавцю буде доступна інформація про співробітників, які працюють у нього за основним місцем роботи.

Акцентувала, що під час внесення інформації до Реєстру, лікар повинен коректно заповнити найменування страхувальника, у якого працює пацієнт, та його податковий номер. Тому, аби уникнути помилок під час формування е-лікарняного, роботодавець має повідомити працівників про важливість достовірно зазначати відповідні дані в медичному закладі.

Відбулося обговорення практичних моментів роботи з електронними лікарняними. Учасники селекторної наради цікавилися: чи можна виправити помилки у вже сформованому електронному документі та хто повинен це робити;  як cкасувати в системі помилковий (пробний) лікарняний; чи є можливість доступу до Електронного реєстру листків непрацездатності фахівців Фонду соціального страхування тощо.

Представники виконавчої дирекції Фонду соціального страхування та Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській домовилися про шляхи подальшої співпраці в роботі з роботодавцями та застрахованими особами щодо впровадження електронних лікарняних листків.

DSC 0041 - Практичні аспекти роботи з електронними листками непрацездатності обговорили на Черкащині

 

 

 

 

background Layer 1