Пропустити навігацію

На порядку денному – пенсійні питання

Пенсійники Уманщини приділяють особливу увагу інформуванню жителів району щодо актуальних пенсійних питань.

Заступник начальника відділу обслуговування громадян № 4 Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Вікторія Карпенко взяла участь у нараді з питань соціальних виплат, яка відбулася 28.07.2021 в Уманській міській раді.

Поінформувала про стан виплати пенсії в регіоні, результати липневих перерахунків пенсійних виплат та нові е-сервіси Пенсійного фонду України.

Детально розповіла про новації, які наразі на слуху, – це Електронна трудова книжка, Автоматичне призначення пенсії та Електронний реєстр листків непрацездатності.

Запросила учасників наради особисто скористатися сервісами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України та рекомендувати їх колегам, друзям та знайомим.

29.07.2021 Вікторія Карпенко зустрілася з тимчасово непрацюючими громадянами в Уманській районній філії обласного центру зайнятості.

Повідомила про важливість страхового стажу для отримання соціальних гарантій та, зокрема, для набуття права на пенсію. Зазначила, що у 2021 році страховий стаж для виходу на пенсію у 60 років повинен бути не менше 28 років. Щороку необхідна тривалість стажу зростатиме на один рік, і у 2028 році становитиме 35 років.

Ознайомила присутніх із електронними сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України. Нагадала про можливість дистанційно контролювати внесення персональних даних роботодавцем до Реєстру застрахованих осіб та сплату ним страхових внесків.

Учасники зустрічі отримали кваліфіковані відповіді на індивідуальні запитання.

1 4 - На порядку денному – пенсійні питання

2 2 - На порядку денному – пенсійні питання

 

 

 

 

background Layer 1