Пропустити навігацію

На Катеринопільщині – про легалізацію зайнятості

IMG 84c34e8a05cdd8575de0d9bdc4416a04 V 300x135 - На Катеринопільщині – про легалізацію зайнятостіНаповнення бюджету Катеринопільської територіальної громади, виявлення додаткових надходжень, підвищення рівня оплати праці, легалізація виплат заробітної плати та зайнятість населення – ці питання обговорили під час засідання робочої групи.

На захід запрошено 12 голів фермерських господарств та фізичних осіб-підприємців, із якими провели бесіди щодо захисту трудових прав та переваг легальної зайнятості. Працівникам пояснили, що офіційне оформлення трудових відносин необхідне задля власного добробуту зараз та у майбутньому.

Заступник начальника відділу обслуговування громадян № 13 Оксана Левчук акцентувала увагу на тому, що використання нелегальної робочої праці, неукладення чи несвоєчасна реєстрація трудових договорів між підприємцями та найманими працівниками є порушеннями законодавства про працю. За це передбачена адміністративна відповідальність. Тож варто дбати про свою ділову репутацію та соціальний захист найманих працівників.

Довідково. За даними звітності страхувальників за 1 квартал 2021 року на Катеринопільщині нараховується 2 756 найманих осіб, 111 роботодавців. Заробітну плату нижче мінімальної отримують 17 працівників.

 

 

background Layer 1