Пропустити навігацію

Черкаським студентам і викладачам – про електронні лікарняні

Актуальні питання пенсійної сфери та запровадження нових сервісів пояснили студентам і викладачам Черкаського державного технологічного університету представники Головного управління Фонду в Черкаській області.

Заступник начальника управління інформаційних систем та електронних реєстрів Олена Попович поінформувала про запровадження електронних листків непрацездатності, етапи їх формування та пояснила, що зміниться для роботодавців і працівників. У Черкаській області на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність, що надійшли від закладів охорони здоров’я, сформовано понад 2,7 тис. е-лікарняних.

Фахівець Фонду акцентувала, що страхувальники мають змогу на вебпорталі Пенсійного фонду України в «Кабінеті страхувальника» (https://portal.pfu.gov.ua) отримати інформацію про е-лікарняні тих застрахованих осіб, які працюють за основним місцем роботи. Якщо ж для самих працівників у особистому кабінеті на вебпорталі не відображається
е-лікарняний, то необхідно звернутися до лікаря для з’ясування причин. Олена Попович зауважила, що перевагами нового сервісу можуть скористатися лише працівники, оформлені на роботу офіційно.

Начальник відділу обслуговування громадян № 1 Наталія Сергієнко підтвердила, що страховий стаж важливий не лише сьогодні, а й матиме значення під час виходу на пенсію. Уже зараз для цього необхідно 35 років страхового стажу. Тож фахівець закликала молодь шукати роботу, на якій гарантуватимуть офіційне працевлаштування.

Також Наталія Сергієнко відповіла на запитання викладачів щодо надання довідок студентам, документів для підтвердження страхового стажу, особливості виходу на пенсію за віком.

20210909 151043 1 - Черкаським студентам і викладачам – про електронні лікарняні

20210909 153655 2 - Черкаським студентам і викладачам – про електронні лікарняні

background Layer 1