Пропустити навігацію

Фахівці Фонду: «Електронні лікарняні – новація «без паперів»

Інформувати громадян про запровадження електронних лікарняних та актуальні зміни у пенсійній сфері продовжують представники Головного управління Фонду в Черкаській області.

Із роботодавцями в міському центрі зайнятості спілкувалася начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Хижняк. Із викладачами Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького – начальник відділу обслуговування громадян № 1 Наталія Сергієнко.

Як зазначали спеціалісти, електронний лікарняний є підставою для звільнення від роботи, оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, отримання допомоги від Фонду соціального страхування. Акцентували, що для отримання лікарняного працівнику, як і раніше, потрібно звернутися до лікаря для огляду. Тільки тепер в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі медичного висновку про тимчасову втрату працездатності формується листок непрацездатності. Водночас він надсилається роботодавцю в кабінет страхувальника і працівнику в його особистий кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду (portal.pfu.gov.ua).

Цей сервіс зручний для роботодавця насамперед тому, що не потрібно чекати, коли працівник принесе паперовий лікарняний. Через «Кабінет страхувальника» можна оперативно отримувати інформацію про тимчасову втрату працездатності. На підставі цієї інформації страхувальник подаватиме заяву-розрахунок до Фонду соціального страхування України для оплати лікарняних, допомоги по вагітності та пологах.

Фахівці Фонду відповіли на запитання учасників зустрічей та надали індивідуальні консультації.

1 1 - Фахівці Фонду: «Електронні лікарняні – новація «без паперів»

2 1 - Фахівці Фонду: «Електронні лікарняні – новація «без паперів»

background Layer 1