Пропустити навігацію

Тальнівські студенти дізналися про переваги електронних сервісів Фонду

1632467155872 - Тальнівські студенти дізналися про переваги електронних сервісів ФондуЛекцію про електронні сервіси Пенсійного фонду прочитала для студентів Тальнівського будівельно-економічного коледжу начальник відділу обслуговування громадян № 13 Наталія Толдонова.

Фахівець Фонду розповіла молоді про способи реєстрації на вебпорталі Фонду, перелік електронних сервісів. Зазначила, що в Черкаській області на вебпорталі зареєструвалося 71 359 осіб, цього року – 7 537 осіб. Усі, хто заходять на портал із кваліфікованим електронним підписом, мають доступ до електронних сервісів. Завдяки вебпорталу студенти зможуть допомогти своїм батькам отримати довідки для роботи (сервіс «Отримання довідок із QR-кодом»), завантажити скан-копії трудових книжок для підтвердження страхового стажу (сервіс «Електронна трудова книжка»), обчислити прогнозний розмір майбутньої пенсії (сервіс «Пенсійний калькулятор») та ін.

Безпосередньо студентам портал теж стане в нагоді, адже дасть змогу перевірити сплату страхових внесків роботодавцями та зарахування періоду роботи до страхового стажу (в особистому кабінеті), а також відслідкувати процес формування електронного лікарняного (сервіс «Електронний листок непрацездатності»).

Після лекції слухачі протестували роботу мобільного додатка «Пенсійний фонд» та отримали індивідуальні консультації щодо набуття страхового стажу.

 

background Layer 1