Пропустити навігацію

Доступні роз’яснення для роботодавців у Черкаському центрі зайнятості

Актуальні питання нових електронних сервісів та змін пенсійного законодавства розглянули на семінарі в міському центрі зайнятості за участі представників Головного управління Фонду в Черкаській області.

Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Хижняк поінформувала про завершення перехідного періоду з паперових до електронних листків непрацездатності. Із першого жовтня працівнику не потрібно приносити паперового підтвердження, однак необхідно обов’язково повідомити роботодавця про відкриття е-лікарняного.

Під час створення лікарем медичного висновку про тимчасову непрацездатність громадянам рекомендується перевірити коректність введеної лікарем інформації. Ще важливо отримати смс-повідомлення від електронної системи охорони здоров’я. Тому важливо, щоб введена в цю систему інформація була актуальною.

– Фактом підтвердження успішного формування електронного лікарняного є отримання другого смс-повідомлення, цього разу – від Пенсійного фонду України. Його людина отримає, якщо зареєструвалася на порталі Фонду і там зазначила саме цей спосіб комунікації. Важливо розуміти, що успішність формування електронного лікарняного залежить від наявності інформації в Реєстрі застрахованих осіб. Її має подати роботодавець, – акцентувала Людмила Хижняк.

Начальник відділу обслуговування громадян № 1 Наталія Сергієнко наголосила: від роботодавців залежить також наявність страхового стажу в працівників. На розмір пенсії впливає не лише зарплата, а й тривалість страхового стажу. У зв’язку з цим страхувальникам варто бути відповідальними, сплачувати страхові внески і не позбавляти своїх найманих працівників права на пенсію.

Фахівці Фонду відповіли на запитання учасників семінару та надали індивідуальні консультації.

DSC 0002 - Доступні роз’яснення для роботодавців у Черкаському центрі зайнятості

 

 

 

background Layer 1