Пропустити навігацію

Питання погашення заборгованості –на контролі фахівців Фонду Черкащини

Погашення заборгованості із заробітної плати, пенсії, стипендій та інших соціальних виплат регулярно контролюють фахівці Пенсійного фонду під час засідань районних комісій.

На засідання були запрошені керівники організацій, які мають заборгованість із внесків до Пенсійного фонду України та фізичні особи-підприємці із заборгованістю зі сплати єдиного соціального внеску.

Начальник відділу обслуговування громадян № 5 Вікторія Карасьова наголосила на зростанні заборгованості з відшкодування пільгової пенсії комунального підприємства «Теплогазрембудсервіс» та необхідності знайти шляхи її погашення. Також ініціювала підготовку звернення до керівництва Черкаського облавтодору щодо погашення заборгованості зі сплати пільгової пенсії та єдиного соціального внеску філією «Золотоніська ДЕД» та філією «Драбівський райавтодор».

Начальник відділу обслуговування громадян № 13 Наталія Толдонова повідомила про суми заборгованості боржників Тальнівщини та проведену роботу щодо погашення заборгованості. Акцентувала, що проблемним питанням залишається її стягнення з таких категорій боржників:

  • фізичні особи, які припинили підприємницьку діяльність;
  • особи, що не мають майна і рахунків, із яких можна стягнути заборгованість.

Вислухавши запрошених керівників організацій та фізичних осіб-підприємців, які з’явилися на засідання, члени комісії обговорили план дій щодо погашення заборгованості в районах.

Довідково. На Черкащині заборгованість з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України мають 357 платників області на загальну суму 130, 3 млн грн. Із початку року заборгованість зменшилася на 23,2 млн грн, або на 15,1%.

Заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску в 10 304 платників на 01.10.2021 становить 230,0 млн грн, із яких 141,1 млн грн – борг фізичних осіб-підприємців.

IMG 3574 - Питання погашення заборгованості –на контролі фахівців Фонду Черкащини

background Layer 1