Пропустити навігацію

Фахівці Фонду: «Електронні сервіси Пенсійного фонду – незамінний помічник для роботодавців і застрахованих осіб»

Про електронні сервіси Пенсійного фонду та зміни в законодавстві розповіли роботодавцям і застрахованим особам представники Головного управління Фонду на Черкащині під час лекцій в міському центрі зайнятості.

Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Хижняк поінформувала про запровадження електронних листків непрацездатності. Дала інструкцію роботодавцям, як працювати з е-лікарняними, а застрахованим особам – як діяти в разі хвороби. Акцентувала на важливості комунікації: нововведення передбачає, що роботодавець має дізнаватися про відкриття лікарняного від працівника. Окрім цього, представниця Фонду перелічила, які електронні сервіси Фонду можуть стати в нагоді, доки Черкащина перебуває в «червоній» зоні: «Отримання довідок із QR-кодом», «Електронна трудова книжка», «Автоматичне призначення пенсії», «Пенсійний калькулятор».

Начальник відділу обслуговування громадян № 1 Наталія Сергієнко зауважила: законодавством передбачено, що на пенсійні виплати можуть розраховувати лише ті люди, які отримували офіційну зарплату та мають необхідну тривалість страхового стажу. Контролювати, як змінюються ці показники, можна самостійно, без звернення до Пенсійного фонду. Ця функція доступна для користувачів вебпорталом електронних послуг Фонду, зареєстрованих із ключем кваліфікованого електронного підпису. Наталія Сергієнко закликала працівників відповідально ставитися до свого майбутнього, а роботодавців – дбати про свою ділову репутацію.

Фахівці Фонду відповіли на запитання учасників зустрічей та надали індивідуальні консультації.

1 - Фахівці Фонду: «Електронні сервіси Пенсійного фонду – незамінний помічник для роботодавців і застрахованих осіб»

2 - Фахівці Фонду: «Електронні сервіси Пенсійного фонду – незамінний помічник для роботодавців і застрахованих осіб»

3 - Фахівці Фонду: «Електронні сервіси Пенсійного фонду – незамінний помічник для роботодавців і застрахованих осіб»

background Layer 1