Пропустити навігацію

Міжнародний день боротьби з корупцією – 2021 в Головному управлінні Фонду

Міжнародний день боротьби з корупцією щорічно відзначається дев’ятого грудня за ініціативи Організації Об’єднаних Націй.

Цього дня 2003 року в мексиканському місті Мерида на політичній конференції була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції. Як міжнародний правовий документ, обов’язковий до виконання, набула чинності 14 грудня 2005 року. Україна ратифікувала Конвенцію 18 жовтня 2006 року.

У перекладі з латинської слово «корупція» дослівно означає «корозія, роз’їдання, руйнування, псування». Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» корупція – це використання особою наданих їй службових повноважень чи пов’язаних з ними можливостей для одержання неправомірної вигоди або прийняття такої вигоди чи прийняття обіцянки / пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб або відповідно обіцянка / пропозиція чи надання неправомірної вигоди особі або на її вимогу іншим фізичним чи юридичним особам, щоб схилити цю особу до протиправного використання наданих їй службових повноважень чи пов’язаних із ними можливостей.

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області постійно вживаються заходи щодо запобігання корупційним правопорушенням, мінімізації причин та умов, які сприяють їх виникненню.

Постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна та навчальна робота щодо застосування положень Закону України «Про запобігання корупції». Протягом 2021 року з державними службовцями Головного управління проведено 25 семінарів, нарад, навчань, лекцій тощо. Крім того, працівники сектору з питань запобігання та виявлення корупції надали 303 індивідуальні консультації з антикорупційного законодавства.

Напередодні Міжнародного дня боротьби з корупцією 8 грудня 2021 року в Головному управлінні проведено нараду в режимі відеозв’язку з керівниками структурних підрозділів. Завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Дмитро Тимошин поінформував про результати проведених заходів із нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією в Головному управлінні Фонду на Черкащині та деяких інших заходів антикорупційного спрямування, а головний спеціаліст сектору Андрій Шестопалов – щодо прав та гарантій захисту викривача.

Робота щодо запобігання порушень антикорупційного законодавства в Головному управлінні Фонду в області триватиме надалі.

1 1 - Міжнародний день боротьби з корупцією – 2021 в Головному управлінні Фонду

2 1 - Міжнародний день боротьби з корупцією – 2021 в Головному управлінні Фонду

background Layer 1