Пропустити навігацію

У Черкасах вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Заходи з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулися сьогодні в Соборному сквері. До урочистостей долучилися працівники Фонду в області разом із заступником начальника Головного управління Віталієм Тараном.

Цього дня містяни взяли участь у молебні за жертвами аварії на Чорнобильській АЕС та покладанні квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля». Обов’язок кожного – передавати наступним поколінням знання про трагічну сторінку нашої історії і в такий спосіб зберегти пам’ять про подвиг ліквідаторів.

Фахівці Головного управління Фонду в Черкаській області щодня працюють, аби ці люди вчасно отримували пенсійні виплати. Першого липня цього року набрав чинності Закон України від 29.06.2021 № 1584-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині визначення мінімальних розмірів пенсії по інвалідності та розмірів мінімальних пенсійних виплат для осіб із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І категорії.

Розраховані залежно від розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з  якої сплачено страхові внески, та яка враховується для обчислення пенсії за попередній рік, розміри мінімальних пенсійних виплат становлять:

для І групи – 10 340,35 грн;

для ІІ групи – 8 272,28 грн;

для ІІІ групи – 6 204,21 грн.

 

На Черкащині:

  • 42,5 тис. осіб є постраждалими від Чорнобильської катастрофи, із них
  • 6,3 тис. осіб – мають інвалідність внаслідок аварії.
  • 2,5 тис. ліквідаторів аварії отримують пенсію по інвалідності.
  • 11 185,66 грн – середній розмір пенсії ліквідаторів.
  • 20211214 094732  - У Черкасах вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
background Layer 1