Пропустити навігацію

Національне агентство з питань запобігання корупції: що нового чекає на декларантів у 2022 році?

d5zxjc tmnqt6dfkkrfdetlvbrfj2z7w2iqzkaq - Національне агентство з питань запобігання корупції: що нового чекає на декларантів у 2022 році?Подання щорічних декларацій розпочнеться незабаром – із першого січня 2022 року. У зв’язку з цим Національне агентство з питань запобігання корупції повідомлятиме про нові зміни в Реєстрі декларацій, де знайти всю необхідну інформацію для заповнення декларації та до кого можна звернутися, якщо не знаходите відповідей на свої питання.

Серед оновлень:

  • Нова форма декларації: https://bit.ly/3E6RPK4
  • Порядок подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: https://bit.ly/3lkqe0J
  • Оновлений порядок повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті: https://bit.ly/3rqiSMW

НАЗК не лише оновило форми, а й затвердило Порядок заповнення декларації. Уперше в декларантів з’явилася повноцінна інструкція про те, як правильно заповнювати кожен пункт декларації.

Нині триває процес модернізації Реєстру декларацій, який має не лише змінити форму декларації, але й частково автоматизувати її заповнення.

Представники Національного агентства з питань запобігання корупції  акцентують, що головна їхня мета – знаходити реальні порушення, а не притягувати до відповідальності за технічні помилки в деклараціях. Тому якщо під час заповнення декларації особа виявить технічні проблеми, які не стосуються інформації про кошти, необхідно звертатися до НАЗК за телефоном контакт-центру: +38 (044) 200 06 94.

 

background Layer 1