Пропустити навігацію

У центрах зайнятості – про електронні сервіси Фонду

Фахівці Фонду регулярно проводять тематичні лекції в центрах зайнятості для майбутніх пенсіонерів, роботодавців та тимчасово безробітних. Роз’яснення про нові електронні сервіси, актуальні питання пенсійного забезпечення незмінно залишаються в центрі уваги аудиторії.

Начальник відділу обслуговування громадян № 1 Наталія Сергієнко (м. Черкаси) під час лекції для майбутніх пенсіонерів наголосила, що до виходу на пенсію необхідно готуватись заздалегідь, із першого дня роботи: регулярно перевіряти стан сплати внесків роботодавцем та достовірність подання ним відомостей до реєстру застрахованих осіб. Люди, які збираються йти на пенсію, у більшості мають вдосталь часу, аби зробити всі необхідні довідки та проконсультуватися з фахівцями Фонду. Попросила бути особливо уважними під час оформлення документів, адже для призначення пенсії кожна буква та цифра можуть мати принципове значення. Розповіла про періоди, які зараховуються до страхового стажу за умови їхнього документального підтвердження.

Заступник начальника відділу обслуговування громадян № 4 Вікторія Карпенко (м. Умань) зазначила, що зараз доступний сервіс автоматичного призначення пенсії за віком, який дозволяє подати документи заздалегідь, а потім спокійно чекати настання пенсійного віку. Сервіси полегшують життя, особливо під час карантину. Отримати електронну довідку, порахувати прогнозний розмір пенсії, надіслати скановані копії електронної трудової книжки можна онлайн, не виходячи з дому. У карантинні часи Урядом запроваджена ще одна ініціатива – електронний листок непрацездатності. Працівникам більше не потрібно приносити паперові підтвердження для нарахування лікарняних. Фахівець Фонду закликала всіх доєднатися до
73,7 тисяч користувачів вебпорталом Фонду, реєструватися на цьому ресурсі та користуватися послугами дистанційно.

IMG 1 - У центрах зайнятості – про електронні сервіси Фонду

IMG 2 - У центрах зайнятості – про електронні сервіси Фонду

background Layer 1