Пропустити навігацію

«Автоматично призначити пенсію за віком – реально!» – фахівець Пенсійного фонду

Переваги сервісу «Автоматичне призначення пенсії» окреслила начальник відділу обслуговування громадян № 1 Наталія Сергієнко під час зустрічі з працівниками департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації.

Представниця Фонду зазначила, що електронний сервіс дає змогу заздалегідь подати відповідні документи про страховий стаж. Інформація про нього і сплачені внески зберігається в базі Пенсійного фонду України до настання пенсійного віку. Після його настання особа отримує повідомлення про можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення до сервісного центру Фонду. Однак людина все одно може обирати, йти до відділу обслуговування громадян чи подати заяву на призначення пенсії за віком автоматично через вебпортал.

Як зауважила Наталія Сергієнко, першим кроком до автоматичного призначення пенсії є подання скан-копій трудової книжки. Це дозволить уникнути необхідності відновлювати інформацію у разі втрати паперової трудової книжки, спростить доступ до даних про стаж працівника для призначення виплат у випадку тимчасової втрати працездатності. Скан-копії трудових книжок можуть подати і застраховані особи, і роботодавці.

         Фахівець Фонду відповіла на запитання слухачів щодо механізму призначення пенсії за віком, зарахування окремих періодів до страхового стажу та коректного подання скан-копій трудових книжок.

IMG 11c6da554102b5087cbeacd7566984f8 V - «Автоматично призначити пенсію за віком – реально!» – фахівець Пенсійного фонду

background Layer 1