Пропустити навігацію

У Черкасах постійно контролюють, як роботодавці виплачують зарплату працівникам

Чому заробітна плата у звітах менша законодавчо встановленого розміру – страхувальники пояснили на черговому засіданні робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати на зайнятості населення при Департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

На засідання запрошено 13 суб’єктів господарювання міста, у тому числі п’ять – повторно. Про оплату праці на підприємствах звітували керівники та уповноважені ними особи семи роботодавців, із них один – з-поміж тих, кого запрошували на засідання комісії вже вдруге.

Серед страхувальників – підприємства, що працюють у галузі оптової торгівлі хімічними продуктами, продуктами харчування, вантажних перевезень, медичних послуг, будівництва, виробництва робочого одягу, електротехнічних робіт.

Представники бізнесу розповіли про причини, які не дозволяли їм виплачувати заробітну плату вище встановленого мінімального розміру. Натомість члени комісії назвали зауваження до звітів, акцентували увагу на необхідності переглянути ставлення до оплати праці, пояснили переваги повноти сплати внесків та ризики для працівників і роботодавців у зв’язку з мінімізацією фонду оплати праці.

IMG a973c85b9e1d0cd29a9b7d61b21b72da  - У Черкасах постійно контролюють, як роботодавці виплачують зарплату працівникам

background Layer 1