Пропустити навігацію

Представник Головного управління Фонду в області взяв участь у круглому столі з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

Які профілактичні заходи для запобігання нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань реалізовані на Черкащині – йшлося під час круглого столу у Федерації профспілок Черкаської області.

Начальник відділу профілактики та розслідування нещасних випадків Головного управління Анатолій Карпенко зазначив, що протягом минулого року проведено 1 788 заходів із пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці, надано 972 консультації з актуальних питань у галузі охорони праці.

У першому кварталі 2024 року проведено 541 захід і 250 консультацій. Більшість питань, які ставлять працівники або їхні рідні, стосуються розслідування нещасних випадків на виробництві.

У 2023 році фахівці відділу реалізували 70 позапланових перевірок стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи на підприємствах, виявили 301 порушення вимог законодавства про охорону праці та соціального страхування від нещасного випадку на виробництві, п’ятеро роботодавців притягнуті до адміністративної відповідальності за несвоєчасне повідомлення про настання нещасного випадку на виробництві.

Протягом першого кварталу 2024 року здійснено 20 позапланових перевірок, виявлено 85 порушень, двоє роботодавців притягнуті до адміністративної відповідальності за несвоєчасне повідомлення про настання нещасного випадку на виробництві.

– Актуальну інформацію про стан виробничого травматизму (причини нещасних випадків, потенційно небезпечні сфери діяльності, види травмувань) повідомляємо страхувальникам, щоб вони вжили заходів, які допоможуть запобігти нещасним випадкам і усунути загрозу здоров’ю працівників, – зазначив представник Пенсійного фонду.

1 3 - Представник Головного управління Фонду в області взяв участь у круглому столі з нагоди Всесвітнього дня охорони праці 2 3 - Представник Головного управління Фонду в області взяв участь у круглому столі з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

background Layer 1