Пропустити навігацію

Проведено рейд на Звенигородщині щодо легалізації трудових відносин

Рейд міжвідомчої робочої групи з питань детінізації виплати заробітної плати та зайнятості населення відбувся в Звенигородському районі.

У заході взяла участь начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 5 Оксана Савченко. Представник Фонду надала підприємцям і найманим працівникам роз’яснення щодо переваг легальної зайнятості, добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та наголосила на важливості укладення трудових відносин, дотриманні гарантій в оплаті праці. Поінформувала про вплив заробітної плати та страхового стажу на розмір майбутньої пенсії.

Оксана Савченко порадила зареєструватися та скористатися послугами веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України для ознайомлення з сумою заробітку, з якої сплачено внески, кількістю днів стажу, відмітками про сплату єдиного внеску. Фахівець Фонду наголосила, що легалізація трудових відносин, сплата податків і єдиного соціального внеску – це законодавчо закріплені права працівника сьогодні та гарантоване майбутнє завтра.

Підприємців цікавили зміни в пенсійному законодавстві, розмір єдиного соціального внеску, необхідний мінімальний страховий стаж для призначення пенсій. Фахівець Фонду відповіла на поставлені запитання та роздала інформаційні буклети щодо легалізації заробітної плати і порядку реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Представники робочої групи наголосили суб’єктам господарювання Звенигородщини на необхідності дотримання вимог чинного трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин і оплати праці.

background Layer 1