Пропустити навігацію

Результати роботи внутрішнього аудиту та контрольно-перевірочної роботи в області за 2018 рік

Упродовж 2018 року в головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області проведено 7 аудиторських досліджень. Виконання планових завдань забезпечено в повному обсязі.

Під час внутрішніх аудитів досліджено наступні напрямки роботи:

– обчислення та відшкодування пенсій, призначених на пільгових умовах (лютий 2018 року);

– використання даних з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (березень 2018 року);

– прийом і обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України (травень 2018 року);

– дотримання нормативно-правових актів під час реорганізації органів Фонду області (червень 2018 року);

– призначення та виплата пенсій і допомоги на поховання (вересень 2018 року);

– організація роботи з питань звернення громадян (жовтень 2018 року);

– оптимізації видатків, пов’язаних з утриманням службових приміщень та експлуатаційних послуг (грудень 2018 року).

За результатами аудитів надано 67 рекомендацій, які 100 % прийнято до виконання. Впровадження в практичну діяльність структурними підрозділами головного управління наданих аудиторських рекомендацій сприяло підвищенню рівня виконавської та фінансово-бюджетної дисципліни.

Також проведено 3 інших контрольних заходи, а саме перевірки щодо: дотримання вимог нормативно-правових актів з питань призначення (перерахунку) пенсій; дотримання вимог нормативно-правових актів із питань правильності виплати пенсії та позапланову перевірку стану роботи за прийняттям рішень про призначення та виплату пенсій на виконання судових рішень, які впливають на формування потреби в коштах на виплату пенсії.

Працівниками контрольно-перевірочної роботи головного управління у 2018 році проведено 12 498 контрольних заходів, із яких: 10 363 звірки достовірності довідок для призначення пенсій про стаж та заробітну плату; 1 894 позапланові перевірки страхувальників; 18 перевірок у чотирьох центрах поштового зв’язку; 83 перевірки банківських установ; 80 перевірок цільового використання коштів установ (закладів), де особи перебувають на повному державному утриманні; 60 перевірок реєстраційного сервісного центру МВС в Черкаській області (РСЦ) щодо повноти та своєчасності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при набутті права власності на легкові автомобілі.

За результатами проведених контрольних заходів застосовано фінансових санкцій на загальну суму 59,6 тис. грн; попереджено у 1 311 випадках переплату пенсії та в 1 055 випадках – недоплату; видано 1 622 приписи про усунення порушень щодо недостовірності відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб. Середнє навантаження на одного спеціаліста з контрольно-перевірочної роботи становило 24 контрольних заходи на місяць.

background Layer 1