Пропустити навігацію

Пенсійний фонд закликає фізичних осіб-підприємців до сплати єдиного соціального внеску

15 3 150x150 - Пенсійний фонд закликає фізичних осіб-підприємців до сплати єдиного соціального внескуТермін сплати єдиного соціального внеску за 2018 рік фізичними-особами підприємцями закінчився 20 січня 2019 року. Для зарахування підприємцям повного місяця до страхового стажу необхідно було сплачувати єдиний соціальний внесок у розмірі не меншому, ніж мінімальний страховий внесок (819,06 грн), а також подати річну звітність про нарахування єдиного соціального внеску. Проте не всі підприємці подбали про свій страховий стаж. На 01.02.2019 заборгованість мають 13727 підприємців на суму 120,0 млн грн.

Наголошуємо, що період, за який існує заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску, не буде зараховано до страхового стажу до повного погашення боргу. За несвоєчасну сплату до боржника застосовуються фінансові санкції.

Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області  звертається  до  підприємців-боржників:  майбутня пенсійна виплата залежить від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати. Закликаємо вас до своєчасної сплати внесків у повному обсязі та подання звітності.

Будьте відповідальними перед своїм майбутнім. Пам’ятайте, що запорукою доброї репутації та успішної діяльності є чесність та ділова порядність.

 

background Layer 1