Пропустити навігацію

Пенсійники роз’яснюють законодавство трудовим колективам області

Про новації пенсійного законодавства інформують представники Фонду в м. Ватутіне та Городищі. Завдяки таким зустрічам громадяни мають змогу дізнатися важливу інформацію та отримати особисті консультації.

Упродовж чотирьох днів із працівниками найбільшого підприємства міста – Ватутінського комбінату вогнетривів – спілкувалася начальник Ватутінського відділу обслуговування громадян Олена Кодола. Представник Фонду надала вичерпну інформацію щодо умов призначення та перерахунків пенсій у 2019 році, використання інформації з реєстру застрахованих осіб, добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Працівники комбінату цікавилися перерахунком пенсійних виплат із першого березня цього року, умовами зарахування до страхового стажу періодів здійснення підприємницької діяльності, догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, роботи за кордоном.

Із колективом відділу освіти райдержадміністрації зустрілися представники Городищенського відділу обслуговування громадян. Учасників заходу поінформовано про зміни в пенсійному законодавстві, порядок виплати Пенсійним фондом коштів для розрахунку за комунальні послуги одержувачам субсидій, які є пенсіонерами.

Бухгалтерам фахівці Фонду розповіли про порядок виправлення помилок у звітності з єдиного соціального внеску, переваги користування веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України та послугою смс-інформування.

IMG 20190215 1 - Пенсійники роз’яснюють законодавство трудовим колективам області

IMG 1c6ceb4 2 - Пенсійники роз’яснюють законодавство трудовим колективам області

background Layer 1