Пропустити навігацію

Заходи головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області з виконання Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2018 рік

  1. Загальні положення

Заходи розроблено відповідно до наказів Пенсійного фонду України від 27.04.2018 № 81 “Про Антикорупційну програму Пенсійного фонду України на 2018 рік” та від 04.06.2018 № 97 “Про зміни в Антикорупційній програмі Пенсійного фонду України на 2018 рік”, на підставі визначених засад загальної відомчої політики щодо запобігання та протидії корупції і ризиків у роботі органів Пенсійного фонду України та спрямовано на реалізацію зазначеної програми.

  1. Заходи щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків  у діяльності головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області на 2018 рік

2.1. Обслуговування осіб, які звертаються до сервісних центрів головного управління

2.1.1. Впровадження в сервісних центрах стандартів, визначених Положенням про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 30.07.2015 № 13-1, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18.08.2015 за № 991/27436 (із змінами).

2.1.2. Забезпечити проведення в структурних підрозділах головного управління контрольних заходів щодо стану реалізації завдань по усуненню (мінімізації) корупційних ризиків, пов’язаних з не доброчесною поведінкою посадових осіб при виконанні посадових обов’язків.

2.1.3. Розширення та розвиток дистанційних форм надання послуг за “гарячими” телефонними лініями головного управління шляхом консультування засобами електронної пошти, через сторінки головного управління у соціальних мережах, іншими засобами комунікації через ІР – мережі та засобами мобільного зв’язку.

2.1.4. Впровадити надання через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України послуг:

– замовлення та отримання в електронному вигляді довідок та/або витягу з відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – РЗО) з використанням перевірочних кодів (для користувачів, які зареєстровані на веб-порталі та ідентифіковані за допомогою електронного цифрового підпису);

– замовлення послуги інформування за допомогою СМС-повідомлення, електронної пошти.

2.2. Управління та контроль у солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

2.2.1. Провести камеральні та виїзні контрольні заходи щодо правомірності рішень про поновлення та виплату пенсій за минулі періоди одержувачам пенсій з числа внутрішньо переміщених осіб та забезпечити моніторинг їх результатів.

2.2.2.Провести оцінку діяльності посадових осіб, які беруть участь у перевірках суб’єктів системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

2.3. Управління персоналом та організація роботи щодо запобігання та виявлення корупції

2.3.1. Провести дослідження соціально-психологічного клімату в трудових колективах структурних підрозділів головного управління відповідно до плану заходів з реалізації Стратегії розвитку і зміцнення кадрового потенціалу органів Пенсійного фонду України у 2016-2018 роках, затвердженого наказом Пенсійного фонду України від 30.09.2016  № 132.

2.3.2. Впровадження регламентів взаємодії між уповноваженим підрозділом з питань запобігання та виявлення корупції і службою управління персоналом головного управління за своєчасністю подання суб’єктами декларування декларацій та при проведенні спеціальних перевірок.

2.3.3. Здійснювати щоквартальний моніторинг дотримання сектором з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю головного управління порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій та своєчасності повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій.

2.3.4. Впровадити моніторинг з дотримання вимог законодавчих та нормативних актів щодо організації проведення спеціальних перевірок стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища. Розробити порядок взаємодії між структурними підрозділами.

2.4. Управління фінансовими та матеріальними ресурсами, здійснення внутрішнього аудиту

2.4.1. Провести аналіз повноти відшкодування виявлених у ході аудитів та інших контрольних заходів незаконних витрат та усунення допущених порушень.

2.4.2. Провести дослідження результатів роботи головного управління щодо оптимізації видатків пов’язаних з утриманням службових приміщень та витрат на експлуатаційні послуги. Забезпечити моніторинг результатів досліджень та усунення виявлених порушень.

2.4.3. Користування під час визначення характеристик предметів закупівлі примірними специфікаціями у сфері публічних закупівель. Застосування електронної системи публічних закупівель під час здійснення закупівель, вартість яких не перевищує 200 тис. грн. для товарів і послуг та 1,5 млн. грн. – для робіт. Забезпечення в установленому порядку оприлюднення інформації про публічні закупівлі та використання коштів Пенсійного фонду України, передбаченої законодавством.

  1. Механізми впровадження заходів та контролю за їх виконанням

Для впровадження антикорупційних заходів передбачається:

– проведення спеціалістами сектору з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю регулярного моніторингу виконання антикорупційних заходів, дотримання працівниками вимог антикорупційного законодавства та здійснення аналізу фактів (подій), які мають ознаки корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень;

– проведення аналізу якості та оперативності обслуговування осіб, що звертаються до органів Фонду області, шляхом їх анкетування та проведення оперативних перевірок за принципом “таємних отримувачів послуг”;

– своєчасне інформування спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції про протиправні дії державних службовців, у разі виявлення випадків порушення антикорупційного законодавства при виконанні ними посадових обов’язків.

Звіт складається спеціалістами сектору з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю і направляється до департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Пенсійного фонду України до 5 числа місяця, наступного за звітним кварталом, на підставі щоквартальних інформацій керівників структурних підрозділів головного управління, результатів перевірок дотримання вимог антикорупційного законодавства під час проведення внутрішніх аудитів та інших контрольних заходів і моніторингу виконання антикорупційних заходів у структурних підрозділах головного управління.

background Layer 1