Пропустити навігацію

«Молоді вже зараз необхідно дбати про страховий стаж», – пенсійники Фонду акцентують увагу на офіційному працевлаштуванні

Про основні зміни в пенсійному законодавстві розповіли роботодавцям на семінарі в Черкаському міському центрі зайнятості начальник управління обслуговування громадян головного управління Фонду в області Наталія Сергієнко та начальник Черкаського відділу обслуговування громадян Тетяна Хилик.

Наталія Сергієнко звернула увагу учасників семінару, що відповідно до змін у пенсійному законодавстві з першого січня цього року, протягом наступних 10 років тривалість страхового стажу для виходу на пенсію збільшуватиметься і у 2028 році становитиме 35 років. Легалізація зайнятості

є настільки актуальною саме тому, що лише офіційне працевлаштування є запорукою сплати роботодавцем страхових внесків за найманого працівника та, як наслідок, зарахування періоду роботи до стажу.

На семінарі йшлося про законодавчі підстави зарахування соціальної відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, років навчання та служби в армії, перебування на обліку в центрі зайнятості та отримання допомоги по безробіттю. Наголошено, що особи, які не підлягають державному соціальному страхуванню, які або за яких не сплачувався збір на обов’язкове державне пенсійне страхування, можуть скористатися правом на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Учасників заходу поінформували про переваги користування веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України, нові сучасні сервіси – онлайн-довідки з підтвердженням QR-кодом та смс-інформування. Усі бажаючі мали змогу подати заяви для реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та для отримання СМС-повідомлень.

Довідково: на 01.08.2018 в Черкаській області зареєстровано майже 10 тисяч користувачів послугою СМС-інформування та понад 36 тисяч користувачів Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

DSC 0164  - «Молоді вже зараз необхідно дбати про страховий стаж», – пенсійники Фонду акцентують увагу на офіційному працевлаштуванні

background Layer 1