Пропустити навігацію

Нові звіти – нові вимоги: черкаські фахівці Фонду розповіли, як заповнювати оновлені звіти з ЄСВ

Зміни до звітності по єдиному соціальному внеску набрали чинності з 01.08.2018, тому вже з вересня страхувальникам необхідно буде подавати звіти за новою формою. Про роботу з оновленими формами звіту, його важливість для формування бюджету Фонду та Реєстру застрахованих осіб поінформували фахівці головного управління Фонду в Черкаській області під час навчального семінару для підприємців, власників бізнесу, бухгалтерів та кадровиків.

Захід організовано профспілкою «Солідарність» разом із Департаментом регіонального розвитку Черкаської облдержадміністрації, аби відповідальні за подання звітів особи знали про зміни в законодавстві та мали змогу уникнути помилок і штрафних санкцій. Учасники семінару цікавилися тонкощами заповнення нових граф у табличках звітності, можливістю виправлення помилок у звітності.

Насамперед фахівці Фонду в Черкаській області акцентували, що згідно з законодавством, компенсація недоотриманих внесків Пенсійним фондом буде відбуватися за рахунок державного бюджету, а нова форма звітності дозволить правильно розрахувати необхідні кошти.

Спеціаліст управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Фонду Оксана Мужановська розповіла учасникам семінару про основні зміни в порядку подання звітності, терміни її подання, новації у звітності з єдиного соціального внеску, поінформувала про отримання відомостей з Реєстру застрахованих осіб та типи довідок, які можуть отримати страхувальники та застраховані особи. Зазначила, що з початку року фахівці Фонду в області вже видали застрахованим особам понад 21 тисячу довідок.

Віталій Таран, який є фахівцем головного управління з питань забезпечення наповнення бюджету Фонду, назвав найбільших боржників по сплаті єдиного соціального внеску, зазначив, що борги фізичних осіб-підприємців сягнули 41 млн грн, акцентував увагу на необхідності своєчасної сплати внесків до Пенсійного фонду, адже періоди роботи, за які не сплачено страхові внески, не зараховуються до стажу, а вчасно сплачені внески формують бюджет Фонду для виплати пенсії пенсіонерам.

Фахівці Фонду відповіли на запитання учасників семінару та продемонстрували відеоролики про нові онлайн-сервіси та веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

1 3 - Нові звіти – нові вимоги: черкаські фахівці Фонду розповіли,  як заповнювати оновлені звіти з ЄСВ2 3 - Нові звіти – нові вимоги: черкаські фахівці Фонду розповіли,  як заповнювати оновлені звіти з ЄСВ

background Layer 1