Пропустити навігацію

Погашення заборгованості: як працюють на Чигиринщині

 Про шляхи наповнення бюджету Фонду та погашення заборгованості з єдиного соціального внеску в Чигиринському районі йшлося під час спільної наради з представниками Державної фіскальної служби, Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Черкаській області, управління соціального захисту населення Чигиринської районної державної адміністрації, яка відбулася в Чигиринському відділі обслуговування громадян.

Розпочинаючи нараду, представник Фонду зазначила, що одним з пріоритетних завдань із наповнення бюджету Фонду є скорочення заборгованості з єдиного внеску до Державної фіскальної служби та платежів до Пенсійного фонду України. Оскільки на Чигиринщині заборгованість  протягом І півріччя цього року зі сплати єдиного внеску, зокрема по фізичних особах-підприємцях, зросла на 279,8 тис. грн, потрібно спільними зусиллями узгодити чіткий план дій щодо виконання поставлених завдань зі скорочення заборгованості для своєчасного фінансування пенсій.

Також зазначено, що в Чигиринському районі середня заробітна плата в сільському господарстві становить 8011 грн, що є більшою, ніж середня в області, майже на 700 грн. Проте у працівників кількох сільськогосподарських підприємств середній розмір заробітної плати значно нижчий від середнього у районі. За проаналізованими даними учасники наради визначили перелік сільськогосподарських підприємств для заслуховування на засіданні робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, яка відбудеться в другій декаді серпня.

Наприкінці заходу наголошено на необхідності проведення постійних спільних рейдів робочої групи по виявленню фактів порушення трудового законодавства та активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи з фізичними особами-підприємцями.

20  - Погашення заборгованості: як працюють на Чигиринщині

background Layer 1