Пропустити навігацію

У Черкаській області відбулася серія флешмобів на підтримку офіційної зайнятості

 «Офіційна зайнятість, висока зарплата та сплачені внески до Пенсійного фонду України – достойна пенсія!», «Захисти себе – працюй легально», «Молодь – за легальний заробіток», «Нелегальна заробітна плата – втрачена пенсія». Із такими гаслами фахівці Фонду у Кам’янському, Маньківському, Монастирищенському та Чигиринському районах провели флешмоби, аби привернути увагу громадян до питання офіційного працевлаштування.

Працівники відділів обслуговування громадян у місцях масового скупчення людей прагнули привернути увагу перехожих, приватних підприємців та найманих працівників до проблеми нелегальних трудових відносин та виплати  заробітної плати в «конверті». Зазначали, що одержуючи зарплату «в конверті», працівник позбавляє себе пенсії в майбутньому, адже від сплати страхових внесків залежить, чи матиме людина право на пенсію.

Спеціалісти наголошували: громадяни можуть самостійно контролювати сплату роботодавцем страхових внесків. Така можливість з’являється після реєстрації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Окрім того, скориставшись послугою смс-інформування, можна оперативно отримувати інформацію про зарахування періоду роботи до страхового стажу.

Фахівці Фонду в районах переконані, що проведення таких інформаційних акцій підвищує обізнаність людей про наслідки отримання зарплати «в конверті». І це знання допоможе громадянам зробити свій вибір на користь легального працевлаштування.

012 - У Черкаській області відбулася серія флешмобів на підтримку офіційної зайнятості017 - У Черкаській області відбулася серія флешмобів на підтримку офіційної зайнятості024 - У Черкаській області відбулася серія флешмобів на підтримку офіційної зайнятості018 - У Черкаській області відбулася серія флешмобів на підтримку офіційної зайнятості

background Layer 1