Пропустити навігацію

«Школа майбутнього пенсіонера» на Смілянщині

Чергове заняття для людей передпенсійного віку в рамках проекту «Школа майбутнього пенсіонера» провела заступник начальника Смілянського відділу обслуговування громадян Алла Кірієнко.

Представник Фонду розповіла слухачам про функції Пенсійного фонду України, його основні інновації, можливості та переваги веб-порталу електронних послуг, дистанційну видачу довідок із підтверджувальним QR-кодом, смс-інформування щодо сплати/несплати роботодавцем страхових внесків і зарахування/не зарахування відповідного періоду до стажу, запровадження для всіх категорій пенсіонерів електронного пенсійного посвідчення.

Майбутнім пенсіонерам наголосили, що з метою виявлення розбіжностей в записах трудових книжок, паспортних даних, які потребують окремих підтверджень чи уточнюючих довідок, вони можуть відвідати відділ обслуговування ще до настання пенсійного віку для проведення  попереднього розгляду, перевірки пакету документів і визначення права на призначення пенсії.

Під час заняття фахівець Фонду відповіла на запитання присутніх щодо пенсійного законодавства та залишила інформаційні буклети з теми.

IMG 202  - «Школа майбутнього пенсіонера» на Смілянщині

background Layer 1