Пропустити навігацію

На Звенигородщині продовжуються заняття «Школи майбутнього пенсіонера»

Зміни в пенсійному законодавстві, законодавчі новації роз’яснила на занятті в «Школі майбутнього пенсіонера» начальник Звенигородського відділу обслуговування громадян Леся Пона.

Із майбутніми пенсіонерами та громадянами, які вже отримують пенсію, обговорили питання пенсійного забезпечення. Також їм надали роз’яснення щодо поняття страхового стажу, умов призначення пенсії, переваг користування веб-порталом Фонду, де кожен працівник може бачити суму своєї заробітної плати, а  працюючі пенсіонери – розмір пенсії. Представник Фонду звернула увагу, що на її розмір впливають два показники: страховий стаж та заробітна плата (дохід), з якої сплачені страхові внески до Пенсійного фонду.

Фахівець наголосила, що завдяки таким заходам громадяни можуть вчасно підготувати необхідні документи для призначення пенсії, з’ясувати проблемні питання їхнього пенсійного забезпечення.

Наприкінці зустрічі присутні мали змогу поставити запитання, на які отримали кваліфіковані відповіді, інформаційні буклети, переглянули відеоролики, подали заяви для реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України та для підключення послуги смс-інформування.

 

1 - На Звенигородщині продовжуються заняття «Школи майбутнього пенсіонера»

background Layer 1