Пропустити навігацію

Про погашення заборгованості йшлося під час засідання профільної комісії

2018 08 17 zaborgovanist 2 1024x662 - Про погашення заборгованості йшлося під час засідання  профільної комісіїНачальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій Юрченко взяв участь у черговому засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат яка сьогодні відбулася в облдержадміністрації.

За словами керівника пенсійної служби області, з початку року заборгованість з платежів до бюджету головного управління Пенсійного фонду України в області збільшилась на 2,2 млн грн або на 3,5%. Станом на 01.08.2018 загальна сума заборгованості складає 65,8 млн грн, в т. ч.

– заборгованість зі сплати страхових внесків – 11,1 млн грн;

– заборгованість з відшкодування пільгових пенсій – 50,7 млн грн;

– заборгованість з відшкодування наукових пенсій – 4,0 млн грн.

Борг по страхових внесках з початку року зменшився на 143,1 тис. грн або на 1,3%. Із загальної суми боргу по страхових внесках 4,1 млн грн або 36,9 % заборгували економічно-активні підприємства, борг по підприємствах, які знаходяться на різних стадіях процедури банкрутства та в яких відсутні активи для його погашення становить 7,0 млн грн або 63,1%.

Борг з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій з початку року зріс на 2,4 млн грн або на 5,0%. Із загальної суми боргу з відшкодування пільгових пенсій 21,1 млн грн або 41,6% заборгували економічно-активні підприємства, борг підприємств, які знаходяться в процедурі банкрутства та в яких відсутні активи для його погашення становить 29,6 млн грн або 58,4 %.

Органами Фонду вживались заходи щодо зменшення обсягів боргів по платежах до Пенсійного фонду. В результаті проведеної роботи в рахунок погашення заборгованості з початку року надійшло 5,4 млн грн.

На порядку денному залишається спільно з Головним управлінням ДФС в області забезпечити виконання завдань, контроль за виконанням графіків з надходження платежів до Пенсійного фонду та ЄСВ, в т.ч. від погашення заборгованості та подальше інформування про зобов’язання підприємцями та роботодавцями щодо сплати ЄСВ за застрахованих осіб.

– Не допустити подальшого зростання заборгованості із заробітної плати в області, – на цьому наголосила заступник голови ОДА Наталія Романова під час засідання.

 

 

background Layer 1