Пропустити навігацію

Шановні суб’єкти декларування!

s uvaga - Шановні суб’єкти декларування!Шановні суб’єкти декларування! Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області нагадує, що 01.01.2019 розпочався черговий етап електронного декларування в Україні.

З метою підготовки до електронного декларування необхідно виконати такі дії:

  1. Перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у Вашому персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр).
  2. Перевірити термін дії та працездатність Вашого електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) для роботи з Реєстром.

Виконавши запропоновані дії, Ви завчасно підготуєтесь до чергового етапу декларування в Україні, чим полегшите собі роботу з Реєстром.

Зберігайте Ваш ключ ЕЦП, пароль від нього, а також адресу електронної поштової скриньки, з якою Ви зареєстровані у Реєстрі, та пароль від неї у захищеному місці.

Звертаємо особливу увагу працівників, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави (звільнились протягом 2018 року), на необхідність подання декларації за звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно).

Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 45 Закону України “Про запобігання корупції”, особи які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати декларацію особи уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. За несвоєчасне подання передбачена адміністративна відповідальність статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

Несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, – тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

background Layer 1