Пропустити навігацію

Зустріч із трудовим колективом – важливе джерело інформації

IMG 2308 1024x768 - Зустріч із трудовим колективом – важливе джерело інформаціїСпеціаліст Менського відділу обслуговування громадян Чернігівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Ольга Шелудько зустрілася з колективом Городищенської сільської ради.

Фахівець ознайомила присутніх з останніми новаціями в пенсійному законодавстві та детально зупинилась на змінах, які відбулись протягом року.

Вона наголосила, що для обчислення пенсії враховується тільки офіційна заробітна плата за весь період страхового стажу, тобто заробіток, з якого сплачено внески.

– Посилюється роль страхового стажу для визначення права на пенсію за віком. Пенсія за віком у 60 років буде призначатися за наявності страхового стажу 25 років. Кожні 12 місяців вимога до розміру страхового стажу буде збільшуватись  на 1 рік.  І в 2028 році, аби отримати пенсію за віком, необхідно буде мати не менше 35 років страхового стажу, – зазначила Ольга Шелудько.

Вона розповіла про запровадження нових сервісів Пенсійного фонду України. Працівники  надали згоду та написали заяви на інформування за допомогою СМС-інформування.

background Layer 1