Пропустити навігацію

Безробітні громадяни поповнили знання з пенсійних питань

IMG 20180928 101431 1024x768 - Безробітні громадяни поповнили знання з пенсійних питаньЗаступник начальника Корюківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Неля Гончар провела семінар для безробітних громадян передпенсійного віку, який відбувся в районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

На семінарі йшлося, зокрема, про набуття та порядок зарахування страхового стажу, негативні наслідки нелегальної зайнятості та отримання заробітної плати в “конвертах”.

Особливу увагу присутніх звернули на те,  що  розмір майбутньої пенсії залежить від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати, тому найманим працівникам при влаштуванні на роботу необхідно вимагати  належного оформлення трудових відносин.

Громадян цікавили питання щодо зменшення пенсійного віку згідно Закону України “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи ”, зарахування до страхового  періоду навчання та догляду за дитиною до 3-х років тощо.

Зустріч була дуже змістовною та корисною, присутні поповнили свої знання з пенсійних питань.

background Layer 1